Main

E8 Nederland

Route
In Nederland volgt de E8 de LAW het Grote Rivierenpad. Het Grote Rivierenpad is de opvolger van het Overloperpad en het Lingepad. Start van het Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) is bij de wandelboom aan het strand van Hoek van Holland. Van daaruit loop je via het Westland naar Maassluis. Met de pont ga je naar de overkant en via het rivierengebied kom je uiteindelijk in Nijmegen uit. Het Grote Rivierenpad is gemarkeerd tot Kleve in Duitsland. Mocht je denken dat je dan klaar bent, dan heb je het mis, want in Duitsland gaat de route verder.

Informatie
Informatie over de route is verkrijgbaar via wandelnet. Als je een account aanmaakt op Wandelnet krijg je toegang tot de pagina's met kaarten, routes en te downloaden gps-tracks. Ook als je geen gps hebt, kun je gebruik maken van de gpx-bestanden. Via een app op je telefoon of tablet zijn die bestanden te lezen. Voor Android is Osmand een handige app en een app voor Apple is Galileo Pro (ca. Ä4,--)

Bereikbaarheid
Van een aantal etappes zijn de begin- en eindpunten met OV bereikbaar. Als je de Google-Earth-route downloadt via de eerder genoemde site van Wandelnet, verschijnen stations en de bushalte in beeld. (Google Earth) Je hoeft je daarbij niet aan de voorgestelde etappe-indeling van Wandelnet te houden.

Markering

In Nederland zijn Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) gemarkeerd met wit-rode markeringstekens.

Rood-wit markeringsteken

Etappeplanner:


Links:

<< Groot-BrittanniŽ | >> Duitsland