E8 Duitsland

Route Duitsland
De route van Nijmegen tot Obernburg staat beschreven in twee boekjes, die gekoppeld zijn aan de website van Fernwege.de

In Duitsland is er geen sprake van een op zich zelfstaande route, maar de route bestaat uit een aaneenschakeling van regionale routes. Het hangt van de populariteit van het pad af hoe goed de route wordt bijgehouden.

Kleve – Bad Godesberg
De Duitstalige uitgave E8 von Nijmegen bis Bad Godesberg beschrijft de route. De beschrijving is goed. Het boekje bevat slechts schematische kaartjes. De markering is niet eenduidig en ontbreekt soms. als je op de beschrijving loopt, moet je deze wel continue bijhouden. Goede kaarten, al dan niet in combinatie met gebruik gps-routes, is een alternatief.

Bad Godesburg – Obernburg
Een vergelijkbare Duitse uitgave is beschikbaar tot Obernburg. Ook hier is sprake van wisselende markeringen. Tekens veranderen en de markering ontbreekt soms.

Obernburg – Oberkappel (Oostenrijk)
Na Obernburg zijn geen boekjes of websites van een organisatie beschikbaar. De route is wel gemarkeerd. De route is goed te volgen als ook gebruikt wordt gemaakt van op internet beschikbare gps-tracks. Deze zijn te gebruiken met een smartphone of een wandel-GPS.

Plannen route over E8
POI Duitsland Kaarten o.a. voor het maken van een etappeschema over de E8.

Wandelgidsen E8

E8 (I) Nijmegen – Bad Godesberg
In Duitsland staat het eerste deel van de route (Nijmegen – Bad Godesberg) beschreven op : Der E8 von Nijmegen nach Bad Godesberg.
E8 (II) Bad Godesberg – Obernburg
Het tweede deel van de route (Bad Godesberg – Obernburg) : E 8 – Rhein / Main.

Links

Detail informatie etappes

GPS-track:

E8 algemeen

Openbaar vervoer